تحلیل قیمت مس
چه فاکتورهایی فلز سرخ را به کانال ۱۰ هزار دلاری بازمی گرداند؟
📍 روزهای پرفراز و نشیب مس به پایان نرسیده
🔹 محدودیت عرضه و رشد تقاضا برای مس ظرف ماههای اخیر به رکوردشکنی بهای این فلز در بازارهای جهانی منجر شد. البته این رشد قیمتی تا حدی فراتر از پذیرش فعلی مصرفکنندگان محصولات مسی در بازارهای مختلف بود و باعث عقبنشینی خریداران و در نتیجه ریزش نسبی قیمتها ظرف هفتههای اخیر شد.
🔹 با این وجود حرکت دنیا به سمت کاهش انتشار آلایندگیهای کربنی زمینه تقویت تقاضای مس را در بلندمدت فراهم کرده و درنتیجه آیندهای روشن را برای این فلز در بلندمدت رقم خواهد زد. اما شرایط در میانمدت متفاوت بوده و روزهای پرفراز و نشیبی برای این فلز سرخ تا پایان سال جاری میلادی برآورد میشود.
🔹 در آخرین روز از معاملات هفته گذشته (جمعه ۱۱ ژوئن) بهای کاتد مس در بورس فلزات لندن پس از یک هفته نوسان در کانال ۹ هزار دلاری مجدد به کانال ۱۰ هزار دلار بازگشت؛ اگرچه این فلز توانست ظرف مدت یک هفته به روزهای خوش ۱۰ هزار دلاری بازگردد اما اغلب تحلیلگران بینالمللی بر این باورند که این فلز سرخ باید تا پایان سال جاری میلادی در انتظار روزهای پرفراز و نشیبی باشد.
🔹 بهای کاتد مس در بورس فلزات لندن در روز ۶ ژوئن به کانال ۹ هزار دلاری سقوط کرده بود و تا روز پنجشنبه ۱۰ ژوئن نیز در این کانال جدید قیمتی نوسان داشت. بخشی از ریزش بهای این فلز به فشار دولت چین برای اصلاح قیمتها مربوط بود.
🔹 فشار خرید برای کاتد مس از بورس فلزات لندن تا روز دهم ماه مه به اوج خود رسید و این موضوع باعث شد رکورد تاریخی بهای این فلز (قیمت ۱۰ هزار و ۷۲۴ دلاری به ازای هر تن) در این روز به ثبت برسد.
🔹 اما فشار سیستماتیک چین بر این فلز اجازه تداوم رشد قیمتی را نداد و پس از نیمه ماه مه بهای مس در بازارهای جهانی رو به کاهش گذاشت. این فشار سیستماتیک شامل افت واردات مس و سیاستهای کنترل قیمت در بازار داخلی این کشور بود.
🔹 میزان واردات مس در چین ظرف ماههای اخیر رو به کاهش گذاشته است. اطلاعات ابتدایی منتشر شده از سوی گمرک چین حاکی از آن است که میزان واردات کاتد و محصولات مسی چین در ماه مه با کاهشی ۸ درصدی نسبت به ماه قبل خود (آوریل) به ۴۴۶ هزار تن رسیده است.
🔹 این کاهش واردات در ماه آوریل نیز نسبت به ماه مارس به چشم میخورد به گونهای که میزان واردات کاتد مس چین در ماه آوریل با افتی ۱۰درصدی به ۳۲۰ هزار تن رسید.
🔹 کاهش واردات مس از سوی چین یکی از مهمترین دلایل تضعیف قیمتی این فلز ظرف هفتههای اخیر بوده است. اما چه دلایلی به افت واردات این فلز از سوی چین منجر شده؛ آنهم در شرایطی که حرکت دنیا به سمت انرژیهای تجدیدپذیر جدی شده و چین نیز سیاست کاهش انتشار گازهای گلخانهای را با جدیت دنبال میکند.
دیدبان اقتصاد معادن ایران
دیدگاهتان را بنویسید